|
Sandomierskie
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
gruby29
|
Wysłany: Sro Sty 17, 2007 11:23 pm Temat postu: Fundacja i CEKDiM |
|
|
Soulmanie, kolego- zapytaj swojego Kuby czy jest szczÄĹliwy z tego,Ĺźe juĹź nie bÄdzie chodziĹ do SzkoĹy bez dzwonka. Jakby byĹ z tego powodu choÄ trochÄ niezadowolony, to zaangaĹźuj siÄ aktywnie w sprzeciw przeciwko likwidacji tej placĂłwki, bo to dotyczy twojego syna.
gruby _________________ gruby |
|
Powrót do góry |
|
 |
soulman

|
Wysłany: Czw Sty 18, 2007 1:46 am Temat postu: |
|
|
Drogi Marku.
Ty jak protestujesz?
A Ty aqq? Poza coraz ciekawsza jednostronna dla mnie dyskusja tutaj.
Na miescie nikogo nie widzialem. Zadnych plakatow, zadnych pochodow. Jak bedziecie cos organizowac to dajcie znac. Przylacze sie.
Dalej nic konkretnego sie nie dowiedzialem, co ja, jako ja, mialbym w tej sprawie zrobic. Dalej sie nie dowiedzialem dlaczego ja niby jestem wspolodpowiedzialny za zamkniecie tego czy tamtego.
Zaczyna mnie to szczerze bawic. _________________ ___________________
IQ ludzkoĹci wynosi constans, tylko ludzi wciÄ
Ĺź przybywa. |
|
Powrót do góry |
|
 |
gruby29
|
Wysłany: Czw Sty 18, 2007 12:07 pm Temat postu: Protest |
|
|
JeĹźdĹźÄ po rozmaitych instytucjach, wystÄpujÄ w R i TV, ale moja sytuacja jest niezrÄczna, bo oponenci zarzucajÄ
nam z CEKDiM i Fundacji, Ĺźe szczujemy ludzi w obronie wĹasnej d..., zobacz co siÄ dzieje na forum Polsat - Interwencje ile bzdur i kĹamstw pod naszym adresem. MyĹlÄ, Ĺźe ty naszych kompetencji nie podwaĹźasz, moĹźesz ciepĹe sĹowo powiedzieÄ. Ty patrzysz na kulturÄ z pozycji czĹowieka zawodowo niezaangaĹźowanego. Jasne ,Ĺźe wszystko o czym piszesz, Ĺźe chÄÄ dziaĹania jest waĹźniejsza niĹź brak bÄ
dĹş istnienie mecenatu, ale...MoĹźna do celu dojĹÄ dobrÄ
,prostÄ
, racjonalnÄ
drogÄ
, moĹźna teĹź po wertepach i dookoĹa - tylko po co i dlaczego.WĹadze wĹaĹnie usiĹujÄ
zepchnÄ
Ä nas z dobrej drogi - szlaban z napisem remont, a my znowu dookoĹa. I przeciwko temu trzeba protestowaÄ aktywnie, pisaÄ do gazet, do mediĂłw, uczestniczyÄ w spotkaniach ludzi, ktĂłrym takie dziaĹania siÄ nie podobajÄ
.WieĹci o tym co siÄ robi znajdziesz w Internecie, ktĂłry jest ci bliski, na stronach chociaĹźby Sandomierz.net,www. Flik,Polsat Interwencje.
PrzyĹÄ
cz siÄ do nas boĹ "krew z krwi i koĹÄ z koĹci", a nieporozumienia i swary nawet w najlepszej rodzinie siÄ zdarzajÄ
, trzeba byÄ ponadto, czego i tobie ĹźyczÄ. Nie napisaĹeĹ jak twĂłj Kuba.
gruby _________________ gruby |
|
Powrót do góry |
|
 |
omierz
|
Wysłany: Czw Sty 18, 2007 12:39 pm Temat postu: |
|
|
Soulman, nie chodzi o wychodzenie na ulicÄ. Pewnie sĹyszaĹeĹ o marszu mĹodzieĹźy. Z urzÄdu nikt do nich nawet nie wyszedĹ. JakoĹ tak dziwnie siÄ zĹoĹźyĹo, Ĺźe pojawiĹa siÄ tylko straĹź miejska i policja. Specyficzny zbieg okolicznoĹci i "sposĂłb" na rozwiÄ
zanie problemu. Tak nie buduje siÄ ani nie kszaĹtuje ĹwiadomoĹci. |
|
Powrót do góry |
|
 |
soulman

|
Wysłany: Czw Sty 18, 2007 3:26 pm Temat postu: |
|
|
Na ulice to i ja wyszedlem. Tylko trwalo to tak krotko, ze nie zdazylem. No niestety praca.
A dorosli poza twierdzeniem ze "ja protestuje", co tez sam napisalem gdzies powyzej, nic nie robia.
Jest cos na stronie flika, fundacji, sandomierz.net?
Jakas petycja? Nie widzialem.
Wiec dalej nie wiem, jak niby ja mam protestowac. A moze wlasnie brakuje kogos kto by to rozpoczal?
Aaaa i takie pytanie. Z racji tego ze nigdzie nie ma zadnych informacji, poza tym ze z dniem 1 stycznia ..... nic nie wiadomo opinii publicznej co sie dzieje.
Wiec tak - jesli tocza sie jeszcze jakies dzialania o utrzymanie tych osrodkow - to niech to bedzie wiadome. Wtedy protest ma jakis sens.
Jesli walka zas juz walkowerem zostala oddana, to nie ma co plakac, tylko komu sie nie chce, niech zmieni branze, miejsce zatrudnienia i zainteresowania. A komu sie chce, niech dalej cos robi. Ja zamierzam. _________________ ___________________
Ĺź przybywa. |
|
Powrót do góry |
|
 |
aqq
|
Wysłany: Czw Sty 18, 2007 3:55 pm Temat postu: |
|
|
Ĺź przybywa. |
|
Powrót do góry |
|
 |
soulman

|
Wysłany: Czw Sty 18, 2007 4:22 pm Temat postu: |
|
|
A napiszesz w ogole cos madrego?
Bo nadal nie odpowiedziales na moje pytania skierowane do Ciebie.
Do Marka.
No niestety jak pisalem wyzej, na sandomierskich stronach, poza tym konkretnym miejscem nikt nic nie pisze. Tym bardziej o spotkaniach ludzi o ktorych wspominasz.
Ja popelnilem notke na stronie mojej organizacji. PO znaczy sie.
Pewnie tam nie zajrzales, wiec nie wiesz, ale juz od dawna tam widnieje.
A Kuba ma sie dobrze i pozdrawia. Szczesliwy, nieswiadomy doroslosci korzysta z ferii. _________________ ___________________
Ĺź przybywa. |
|
Powrót do góry |
|
 |
kardynaĹ
|
Wysłany: Pią Sty 19, 2007 7:05 pm Temat postu: pomalutku |
|
|
zapraszam wszystkich ktĂłrym nieobce sa losy FKSZ i CEKDIM w Piatek, 26 stycznia o 9.00 na krÄcenie programu p.Jaworowicz. miejsce podam jak bÄdÄ znaĹ szczegĂłĹy. MoĹźe ktoĹ w koĹcu ten beton ruszy. A jak raz siÄ ruszy to i siÄ pokruszy. Zna ktos dokĹadne dane naszego gburmistrza Ĺźeby sprawdziÄ IPN? |
|
Powrót do góry |
|
 |
WielokÄ
tek
|
Wysłany: Pon Sty 22, 2007 9:11 pm Temat postu: Sandomierz znowu w TV |
|
|
Mam nadziÄjÄ Ĺźe "rodzic" siÄ nie obrazi iĹź go cytujÄ !!!! i Pozdrawiam
sprawa dla reportera raz jeszcze
rodzic /21.01.2007 18:35/ Szanowni paĹstwo Dnia 26 stycznia 2007, w piÄ
tek, o godz. 9 rano, na rynku starego miata w Sandomierzu, odbÄdzie siÄ spotkaniez paniÄ
ElĹźbietÄ
Jaworowicz, redaktorkÄ
programu TVP 1 " Sprawa dla reportera". BÄdzie ono dotyczyĹo istnienia, a wĹaĹciwie likwidacji Centrum Edukacji Kulturalnej Dzieci i MĹodzieĹźy (dawnej Oazy) oraz Fundacji Kultury Ziemi Sandomierskiej. Z oĹrodka CEKDiM korzystaĹo ok. 1000 dzieci i mĹodzieĹźy tygodniowo, w ramach 16 form dziaĹalnoĹci w 44 grupach. Wszyscy majÄ
szansÄ zajÄ
c stanowisko w sprawie tej placĂłwki - miejsca dla mĹodzieĹźy i najmĹodszych, za ktĂłrych odpowiedzialnosc ponoszÄ
doroĹli indywidualnie oraz instytucje. Argumentacja pana Burmistrza, wygĹoszona na pierwszym spotkaniu z rodzicami, sprowadzajÄ
ca siÄ do sĹĂłw " KtoĹ te wybory wygraĹ a ktoĹ przegraĹ " , stanie siÄ wystarczajÄ
ca, by twoje dziecko szukaĹo swojego miejsca na ulicy. Rodzicu ! JeĹli liczysz, Ĺźe ktoĹ bardziej niĹź ty sam, bÄdzie siÄ interesowaĹ losem twojej cĂłrki lub syna - mylisz siÄ ! JeĹli nie znajdziesz czasu , aby powiedziec prawdÄ o tym, Ĺźe byĹo to miejsce przyjazne dla dzieci i ciebie przez dwadzieĹcia lat, prawdziwa oaza i bÄdziesz milczec, to kim jesteĹ ? MoĹźe nie zauwaĹźyĹeĹ, Ĺźe byĹo ono wyjÄ
tkowe, ale nie mogĹeĹ nie zauwaĹźyc ,Ĺźe waĹźne i potrzebne. Liczymy wĹaĹnie na ciebie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
WielokÄ
tek
|
Wysłany: Czw Lut 01, 2007 9:38 pm Temat postu: Borowski znowu KĹAMIE |
|
|
Kolejne kĹamstwo burmistrza dotyczÄ
ce kultury w Sandomierzu.
Od 01.02.2007 miaĹy zaczÄ
Ä dziaĹaÄ wszystkie formy
prowadzone przez CEKDIM, nie dziaĹa ĹťADNA.
TĹumaczenie, iĹź nie moĹźe dziaĹaÄ klub wspinaczkowy z powodu
braku ekspertyz tarasu, jest KĹAMSTWEM!!!!!!
przecieĹź zajÄcia wspinaczkowe w zimie odbywaĹy siÄ w pomieszczeniu,
a nie na tarasie. Tak rozumujÄ
c pan Hebel mĂłgĹby wytĹumaczyÄ, iĹź basen kryty
nie funkcjonuje, bo w basenie letnim zamarzĹa woda.
W budynku przy Armii Krajowej 1 jest pomieszczenie przeznaczone
Na ĹciankÄ wewnÄtrznÄ
, to wiedzÄ
wszyscy, ktĂłrzy kiedykolwiek
Tam byli. Ĺatwiej jednak jest kĹamaÄ mieszkaĹcĂłw, niĹź prowadziÄ zajÄcia. |
|
Powrót do góry |
|
 |
gruby29
|
Wysłany: Czw Lut 01, 2007 11:29 pm Temat postu: |
|
|
Jak przyjemnie pomyĹleÄ, Ĺźe "Gabinet cieni" nie zadziaĹaĹ.Niestety burzyÄ Ĺatwo, tworzyÄ trudno - bo na to potrzebne sÄ
umiejÄtnoĹci w gĹowie a nie w d...., co urzÄdnikom miejskim pod rozwagÄ dajÄ, choÄ nie wiem po co, bo z tejĹźe gliny. gruby _________________ gruby |
|
Powrót do góry |
|
 |
plombek
|
Wysłany: Pią Lut 02, 2007 9:54 am Temat postu: czy sa jekies szanse na pozytywne efekty? |
|
|
Kto sie orientuje jakie sa wogole mozliwosci na odwrocenie/posprzatanie tego calego balaganu?
Z tego co obserwuje to Burmistrz ze switÄ
brna w swoje a Fundacji i CEKDIMu nie ma. MOSiR (MyslOSobieiRodzinie) przejal budynek, zaczynaja (lub nie - nie wiem dokladnie) cos tam dzialac i wyglada na to ze jakiekolwiek porozumienie na obecnym etapie wogole nie jest mozliwe.
Co z tÄ
KulturÄ
? - pytam (lekko zaniepokojony). _________________ Bolszewika goĹ goĹ goĹ |
|
Powrót do góry |
|
 |
gruby29
|
Wysłany: Pią Lut 02, 2007 2:27 pm Temat postu: |
|
|
Oj brnÄ
, bez efektu, uparcie, za wszelkÄ
cenÄ, ale nie majÄ
kim i z kim. To kolejny dowĂłd na to , Ĺźe kulturÄ robiÄ
ludzie oddani temu sercem i gĹowÄ
, a nie ci ktĂłrym stoĹki do zadka przyrosĹy i ktĂłrzy w tej materii umiejÄ
tylko zamĂłwiÄ coĹ przez telefon z zewnÄ
trz. IleĹź moĹźna jeĹÄ PizzÄ i ile to kosztuje, chyba Ĺźe koszta siÄ nie liczÄ
.Smacznego. _________________ gruby |
|
Powrót do góry |
|
 |
WielokÄ
tek
|
Wysłany: Sob Lut 03, 2007 10:19 pm Temat postu: BOROWSKI TO KĹAMCA |
|
|
BOROWSKI TO KĹAMCA !!!!!!! |
|
Powrót do góry |
|
 |
WielokÄ
tek
|
Wysłany: Sro Lut 07, 2007 10:02 am Temat postu: Nowa kulturana oferta |
|
|
Nowo otwarty dom kultury przy Armii Krajowej 1, bÄdÄ
cy w strukturach(MyĹlOSobieIRodzinie) , wychodzÄ
c naprzeciw oczekiwaniom mieszkaĹcĂłw Sandomierza oferuje wiele hiperciekawych ofert w zakresie zajÄÄ cyklicznych i
najróşniejszych kursów.
JuĹź od przyszĹego tygodnia bomba sezonu zimowego:
Kurs szycia pod patronatem agenta J-23.
W sobotÄ zaczyna siÄ weekendowy kurs gaszenia ĹwiatĹa w lodĂłwce.
W najbliĹźszym czasie zacznÄ
siÄ rĂłwnieĹź zajÄcia z dĹubania w nosie i pierdzenia w stoĹek,
KtĂłre bÄdzie prowadziĹ instruktor o wieloletnim doĹwiadczeniu w tym kierunku kochany przez nierobĂłw pan April, czeka on tylko na ekspertyzÄ technicznÄ
stoĹka.
ZajÄcia bÄdÄ
prowadzone w dwĂłch grupach: poczÄ
tkowej i zaawansowanej.
Wszystkich niechÄtnych serdecznie wypraszamy!!!! |
|
Powrót do góry |
|
 |
moshi
|
Wysłany: Sro Lut 07, 2007 3:32 pm Temat postu: |
|
|
bardzo przepraszam ale nie mogÄ patrzeÄ na bĹÄdy ortograficzne Sasanki! "Ĺwierzej" pisze siÄ przez Ĺź, a "nie ktĂłre" razem. Dzieci jak nie jesteĹcie pewne jak pisaÄ zaglÄ
dajcie do sĹownika. Szkoda Ĺźe nie ma juĹź CEKDiM mogĹybyĹcie tam siÄ poduczyÄ  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|