|
Sandomierskie
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
opatowska
|
Wysłany: Sro Sty 03, 2007 11:07 pm Temat postu: |
|
|
................... 
Ostatnio zmieniony przez opatowska dnia Czw Sty 04, 2007 7:42 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
soulman

|
Wysłany: Czw Sty 04, 2007 12:21 am Temat postu: |
|
|
To ze w tym miescie mieszkam i tu dorastalem, dalo mi mozliwosc obserwowanie powstawania roznych instytucji tzw. pozarzadowych ktore zajmuja sie kultura.
Sam bralem udzial jako osoba przychodzaca na rozne zajecia chyba we wszystkich z nich (no poza MOSiR-em wiec nie bede pisal o nich).
Wszedzie istniala mozliwosc rozwoju mlodziezy w roznych kierunkach - muzyka, recytacje, plastyka, taniec.
Dzialo sie to przed CEKDiMem, przed Fundacja.
Zmienialy sie nazwy, budynki, wladze miasta, uklady polityczne, ustroje, sposoby finansowania, ludzie. Ale dzialo sie.
Dlatego mam nadzieje, ba, nawet pewnosc, ze jesli nie da sie doprowadzic do powrotu obecnego stanu rzeczy, czyli do funkcjonowania tych instytucji dalej jednak bedzie sie cos dzialo w Sandomierzu.
Gdzies dzieciaki beda chcialy tanczyc, gdzies uczeszczac na zajecia plastyczne. Gdzies szarpac druty i walic w gary. Gdzies rowniez poszerzac horyzonty. W lepszy lub gorszy sposob.
Ze tylko MOSiR zostanie, albo jakis wymyslony przez burmistrza dom kultury?
No to bedzie. Wazne ze dzieciaki beda mogly gdzies pojsc zamiast pic wino pod blokiem.
Nie w Fundacji i Cekdimiu bo nie istnieja, I dlaczego nie istnieja, to jest calkiem osobna kwestia i nic mi do niej. Nie mam zadnego wplywu na to, poza ew. protestem do ktorego sie przylaczam. Nie pojde przylozyc komus pistoletu do glowy obwieszony trotylem, wymuszac sluszne racje. Staram sie tylko zaakceptowac istniejacy fakt.
I za takie stwierdzenie - bach. Etykietka zdrajcy ideologicznego. Bo wiem ze sa chetni do jakiejkolwiek pracy.
Kiedys rozmawialem ze slotkim. Wspolny wniosek byl jeden - nie budynek ale ludzie tworza kulture.
Z tym kazdy sie musi zgodzic i opinia burmistrza, ze potrzebne sa papierki na bycie instruktorem jest o kant dupy rozbic.
Instruktorem sie jest przede wszystkim z powolania.
Ale oprocz instruktora jeszcze musza byc chetni do bycia szkolonymi.
Zabraknie Cekdimu, zabraknie Fundacji. Ludzie tam pracujacy pojda gdzies indziej pracowac, z pozytkiem dla innych osrodkow poza Sandomierzem.
Ale dzieciaki i mlodziez tu zostana. Kto sie nimi bedzie zajmowal?
Ktos bedzie musial, albo chociaz probowal. Mam nadzieje ze dalej ci sami ludzie ktorzy to robili, bo robili to swietnie.
Mam wolna wole, moge wyrazic swoje zdanie. To ze zle sie stalo w miescie, kazdy wie. Osoba ktora to spowodowala tez o tym wie.
Tylko ze co dalej?
Ja nie jestem osoba decyzyjna, nic ode mnie nie zalezy, moge co najwyzej napisac co mnie boli.
Boli mnie to, ze jesli cokolwiek sproboje zrobic, jakikolwiek koncert mojej grupy, od razu zostane posadzony o bycie przydupasem burmistrza, bo zapewne taka impreza odbyla by sie za kase miejska. Za jego (miasta) kase zawsze gralismy dla Was. Tylko ze to chyba nie ma zadnego znaczenia jak widze.
Wiec co niby mam napisac - ze juz nigdy nie wystapie w Sandomierzu dopoki miasto nie przywroci Cekdimu i Fundacji? Taki strajk?
Komu to wyjdzie na dobre - Tobie, Twoim znajomym, mi?
Ja nie musze tu grac, ani angazowac sie w nic co sie tu dzieje.
Mam wiele innych propozycji, tylko szkoda mi ze np. taki Patryk nie odbedzie sie u nas bo odmowie z powodow ideologicznych, a zagram np. w Warszawce za o wiele lepsza kase i dla wiekszej, tylko nie naszej publiki. A niektorzy co mnie zawsze cieszylo, czekali na ten dzien caly rok. Ja tez. _________________ ___________________
IQ ludzkoĹci wynosi constans, tylko ludzi wciÄ
Ĺź przybywa.
Ostatnio zmieniony przez soulman dnia Czw Sty 04, 2007 1:04 am, w całości zmieniany 3 razy |
|
Powrót do góry |
|
 |
soulman

|
Wysłany: Czw Sty 04, 2007 12:35 am Temat postu: |
|
|
BTW opatowska (czy jak Ty sie tam nazywasz).
To Twoje?
"a`propos regul
poki nie ma oficjalnego regulaminu tego forum (dla porzadku proponuje adminowi napisanie takowego) to obowiazuja reguly dobrego wychowania, smaku, kultury rozmowy etc."
I Ty mnie do gowna porownales. Zalosne.
To tez Twoje?
"Co maja mlodzi robic? - Robcie wszystko co nie jest zabronione i co jest w dobrym guscie. Lepiej robic wszystko niz nic. A mam wrazenie obserwujac mlodziez w Sandomierzu ze glownym jej zajeciem jest robienie "niczego".
Porozmawiajcie z mieszkancami Tarnobrzega, Stalowej Woli, Ostrowca jak porownuja stan kultury ilosc i jakosc "imprez" (jak Wy to nazywacie) w swoich miastach z tym co sie dzieje w Sandomierzu. Porozmawiajcie z turystami, ktorzy przyjezdzaja tu (naszczescie coraz gromadniej) z roznych zakatkow w Polsce co sadza na temat oferty Sandomierza.
Siegnijcie do takich gazet jak ostatni "Neewsweek" czy "Voyage" i poczytajcie co ludzie w Polsce sadza o tym miescie, z ktorego jak czytam, wszyscy ludzie uciekaja.
Moglbym machnac na to reka ale coraz bardziej do szalu mnie doprowadza marazm, stagnacja i sklonnosc do ciaglego narzekania mlodych ludzi w Sandomierzu.
Stan przed lustrem i zapytaj sie samego siebie: "co ja zrobilem dla tego miasta zebym z czystym sumieniem mogl powiedziec - nie da sie, wyjezdzam stad". "
next
"i jeszcze jedno - nie wydawj sadow o mnie na zasadzie "mnie sie wydaje" po jednym napisanym przeze mnie poscie. a najlepiej w ogole nie sadz ludzi po slowach tylko po czynach.
ja codziennie staje przed lustrem bez wstydu choc kazdy moze zrobic wiecej."
Chwila zadumy.
Ja sie utozsamiam z tymi slowami. A Ty i Tobie podobni moga mnie osadzac wedle swoich miarek. _________________ ___________________
Ĺź przybywa. |
|
Powrót do góry |
|
 |
ssi Site Admin
|
|
Powrót do góry |
|
 |
mixer

|
Wysłany: Pon Sty 08, 2007 1:08 pm Temat postu: |
|
|
No i jak widaÄ wszystkich zatkaĹo!! _________________ mixxxer |
|
Powrót do góry |
|
 |
__NIN__
|
Wysłany: Wto Sty 09, 2007 6:46 pm Temat postu: |
|
|
KĹĂTLIWI LUDZIE Z MAĹEGO MIASTA!!!!!!
I WY CHCECIE COĹ ZMIENIÄ?????
ZACZNIJCIE WSPĂĹPRACOWAÄ I WYCIÄGAÄ WNIOSKI Z WYPOWIEDZI INNYCH A NIE ICH ATAKOWAÄ.
CAĹY PATENT POLEGA NA TYM ĹťEBY ROBIÄ WSZYSTKO RAZEM I ZGODNIE.......... |
|
Powrót do góry |
|
 |
aneta
|
Wysłany: Wto Sty 09, 2007 8:33 pm Temat postu: |
|
|
WkurzajÄ
mnie tacy ludzie ( jak Pan burmistrz) ktĂłrzy odbierajÄ
dzieciakom radosc i pasje,zamiast pomagac Im sie rozwijac niszczÄ
to co osiÄ
gneĹy i moglyby jeszcze osiÄ
gnÄ
c .Tacy ludzie nie powinni zajmowac wysokich stanowisk . Trzy lata temu tez walczylismy o nasze dzieci chciano zamknÄ
c przedszkole ,ale my rodzice nie poddalismy sie ,pisalismy gdzie sie dalo,zebralismy ok 4000 podpisĂłw przeciwko likfidacji przedszkola ,nasz prezydent miasta i tak chcial je zamknÄ
c ,to strajkowalismy pod ratuszem i udaĹo sie przedskole jest do dzis, wiec kochani Rodzice nie dajcie sie , Wasze Pociechy sa warte walki o ich przyszlosc,a Panu burmistrzowi trzeba podziekowac niech poda sie do dymisji,gdyz nie jest godzien stanowiska ktĂłre piastuje  |
|
Powrót do góry |
|
 |
aqq
|
Wysłany: Pon Sty 15, 2007 11:03 pm Temat postu: |
|
|
Soulman siÄ zbulwersowaĹ i zamilkĹ. Chyba nie jesteĹ najemnikiem? CzĹowiekiem, ktĂłry za kaskÄ wyjdzie na Rynek i wytnie jakiĹ kawaĹek bÄ
dĹş bÄdziesz graĹ do kotleta. Jak sam napisaĹeĹ chodzi o to, aby mĂłc siÄ rozwijaÄ. Aby dzieciaki mogĹy taĹczyÄ, gdzieĹ uczÄszczaÄ na zajÄcia plastyczne. GdzieĹ szarpaÄ druty i waliÄ w gary. GdzieĹ rĂłwnieĹź poszerzaÄ horyzonty. I o to wĹaĹnie chodzi. Nie jesteĹ osobÄ
decyzyjnÄ
, ale moĹźesz sam decydowaÄ o sobie. Jestem przekonany, Ĺźe komu jak komu, ale Tobie nie trzeba tĹumaczyÄ i przekonywaÄ na czym polega rozwĂłj o ktĂłrym mĂłwisz.
Nie wolno niszczyÄ i trwoniÄ niczyjej pracy ani dorobku. PodejmowaÄ dziaĹaĹ, ktĂłre w skutkach prowadzÄ
do likwidacji funkcjonujÄ
cych palcĂłwek kultury. Jak moĹźna „usprawiedliwiÄ siÄ” i tĹumaczyÄ, Ĺźe siÄ nie ma z tym nic wspĂłlnego choÄ powszechnie wiadomo, Ĺźe sÄ
to dziaĹania Ĺwiadome i zamierzone. Tak postÄpowaÄ nie wolno nikomu! W szczegĂłlnoĹci wĹadzom miasta, ktĂłre nie tylko powinny, ale majÄ
obowiÄ
zek pomagaÄ i dbaÄ o rozwĂłj spoĹecznoĹci lokalnej. ZapewniÄ aby w sposĂłb nieprzerwany mieszkaĹcy mogli zaspakajaÄ swoje podstawowe potrzeby w tym w zakresie kultury. JeĹli komuĹ nie wiadomo co oznacza sĹowo rozwĂłj, warto skorzystaÄ z wyjaĹnienia. (SĹownik jÄzyka polskiego PWN – rozwĂłj «proces przechodzenia do stanĂłw lub form bardziej zĹoĹźonych lub pod pewnym wzglÄdem doskonalszych; teĹź: stadium tego procesu» DziaĹania z jakimi mamy do czynienia majÄ
na celu utrzymaÄ mieszkaĹcĂłw Sandomierza na doĹÄ specyficznym poziomie. JeĹli zaczyna siÄ ktokolwiek „wychylaÄ” - STOP! I jak w „Weselu” zaczyna siÄ taniec chocholi „ raz dokoĹa, raz dokoĹa”.
Nie sÄ
dzÄ Soulman, aby byĹo Ci wszystko jedno czy sam bÄdziesz decydowaĹ i graĹ swojÄ
ukochanÄ
muzykÄ czy masz pod studniÄ
wycinaÄ ulubione przez wĹadze hoĹubce za menaszkÄ grochĂłwki. |
|
Powrót do góry |
|
 |
soulman

|
Wysłany: Wto Sty 16, 2007 3:18 pm Temat postu: |
|
|
Nie zbulwersowal, tylko napisal co o tym mysli
Poza tym, nie przypominam sobie, zebym byl na jakiejkolwiek liscie plac, poza ta w mojej pracy.
A nie jest to ani fundacja, ani miasto, ani zadne z miejsc zwiazanych z mozliwoscia podejmowania tego typu decyzji, jakie mi przypisujesz.
Ba. Nawet nie jestem w zadnej organizacji lub zarzadzie czy komisji. No, poza klubem zeglarskim daleko stad i stowarzyszeniem, tez dosc daleko i niezwiazanym z miastem.
Wiec pytam- o co Ci chodzi?
A czy jestem najemnikiem. Hmmmmm...
"Wszyscy artysci to prostytutki" jak spiewa Kazik.
Granie zespolu generalnie opiera sie na otrzymywaniu wynagrodzenia za prezentacje swoich mozliwosci. Ja tego nie ukrywam, ze za granie bierzemy kase. Harytatywnie to mozna zagrac na WOSP albo dla kogos potrzebujacego. Jadac do miasta X naprawde mnie nie interesuje czy organizator lubi sie z komendantem strazy pozarnej, czy dyrektor przedszkola popiera w wyborach pana Mietka. Czy grajac tu, czyli robiac to co lubie, musze od razu kierowac sie czyms poza checia wystapienia?
Uwierz, ze likwidacja fundacji bardzo, ale to bardzo mnie osobiscie dotyka. Wraz z jej zamknieciem trace cos namacalnego.
Gdybym ja mial decydowac to na pewno nie stalo by sie to. No ale niestety nie jestem ani w radzie miasta, ani w zarzadzie, ani nawet sponsorem zadnym nie jestem.
A to czy zagram tu to tylko moja decyzja, i niestety bardzo trudna.
Bo z jednej strony iles tam osob czeka caly rok na impreze i szkoda ich zawiezc. A z drugiej inne osoby na ktorych jakims tam szacunku mi zalezy. To jest wlasnie niszczenie dorobku - kapela-publika. Wypracowalismy to przez kilka kolejnych lat i naprawde szkoda tego dorobku.
I to nawiazanie do studni. Ciekawe, ciekawe.
Tylko wez pod uwage, ze te wycinane hoĹubce zawsze byly za kase miasta, tylko organizowane przez Fundacje. Sposob finansowania imprez sie raczej nie zmieni, zmieni sie organizacja tych imprez. Lub w ogole ich istnienie. A ich istnienie to teraz niestety watpliwa sprawa. _________________ ___________________
Ĺź przybywa. |
|
Powrót do góry |
|
 |
WielokÄ
tek
|
Wysłany: Wto Sty 16, 2007 5:32 pm Temat postu: ChcÄ
cy tylko wystÄ
piÄ |
|
|
PodejĹcie w stylu:” Czy grajÄ
c tu, czyli robiÄ
c to, co lubiÄ, musze od razu kierowaÄ siÄ czymĹ poza chÄciÄ
wystÄ
pienia? Utwierdza mnie, Ĺźe Polacy niedoroĹli do DEMOKRACJI!!!
JeĹli tu mieszkasz i tu wychowujesz dzieci to powinieneĹ kierowaÄ siÄ takĹźe nie tylko „chÄciÄ
wystÄ
pienia”
Prawo wypowiadania publicznie swojego zdania, a nawet niezadowolenia czy odmiennych poglÄ
dĂłw politycznych posiada kaĹźdy obywatel RP. Brak reakcji i obojÄtnoĹÄ na zachowania negatywne powoduje, Ĺźe stajemy siÄ wspĂłĹwinni. Tym bardziej, jeĹźeli zastraszaniem, przekupstwem, szantaĹźem itp. prĂłbuje siÄ wpĹywaÄ na czyjeĹ wypowiedzi. Czy chcesz, aby Twoje dzieci dorastaĹy w obĹudzie i hipokryzji? |
|
Powrót do góry |
|
 |
aqq
|
Wysłany: Wto Sty 16, 2007 9:43 pm Temat postu: |
|
|
Pytasz o co chodzi? Hmmmmm
JeĹli nie wiesz to siÄ nieco dĹuĹźej zastanĂłw. SÄ
pewne zasady i granice, ktĂłrych przekraczaÄ siÄ nie powinno i nie wolno. I bynajmniej nie chodzi tu o to czy za granie bierzesz kasÄ czy teĹź nie. To Twoja decyzja i chwaĹa Ci za to jeĹli wiesz kiedy jej wziÄ
Ä siÄ nie powinno /WOSP/. SÄ
teĹź i takie sytuacje kiedy za Ĺźadne pieniÄ
dze nie wolno staÄ siÄ „prostytutkÄ
” /jak ĹpiewaĹ Kazik/. Wynika to z tych zasad, ktĂłre mam na myĹli i systemu wartoĹci, ktĂłry sprawia, Ĺźe mamy poczucie czynienia czegoĹ dobrego, poĹźytecznego. Nie jest teĹź niczym zĹym wycinaÄ hoĹubce za pieniÄ
dze miasta. I przecieĹź nie o to tu chodzi. Czy dla Ciebie tym samym jest robiÄ z siebie.......@ np. na konto pana X, ktĂłry miast dbaÄ o rozwĂłj kultury przyczynia siÄ do jej likwidacji? Czy w ogĂłle istnieje jakiekolwiek usprawiedliwienie dla tego typu dziaĹaĹ i zachowaĹ? PostÄpujÄ
c w ten sposĂłb moĹźna na Ĺrodku Rynku spaliÄ stare i ukurzone ksiÄ
Ĺźki opowiadajÄ
c wszem i wobec, Ĺźe nie ma problemu... przecieĹź zakupi siÄ nowe. W koĹcu jest tyle fajnych i kolorowych komiksĂłw, Ĺźe nie ma o co kopii kruszyÄ. GodnoĹÄ za grochĂłwkÄ?
JeĹli juĹź posĹuĹźyĹeĹ siÄ w swojej wypowiedzi tekstem piosenki. Ja nieco przerysowujÄ
c sytuacjÄ zrobiÄ coĹ podobnego. Chyba wiesz co siÄ dziaĹo w 81 roku. Wtedy teĹź artyĹci zareagowali. PrzypomnÄ Ci jedno nazwisko Jacek Kaczmarski........ „a mury runÄ
, runÄ
, runÄ
......” |
|
Powrót do góry |
|
 |
soulman

|
Wysłany: Wto Sty 16, 2007 10:22 pm Temat postu: |
|
|
Wielokatku.
Zdanie to napisalem w kontekscie zdania powyzej.
Moze nie zrozumiales/as sensu.
Grajac gdziekolwiek, totalni mnie nie interesuje kto komu, dlaczego, po co i komu na zlosc. Po prostu wystepuje, bo robie to dla sluchaczy a nie dla decydentow. Miejsce zamieszkania i sympatie maja miec wplyw na moje hobby? Co to ma wspolnego z demokracja? Z hipokryzja? Ja po prostu chce tylko robic to co lubie, nie zwazajac na przeciwnosci.
aqq
Chcesz abym podjal decyzje, zeby nie robic tego, co lubie robic, bo zle to bedzie wygladalo.
Mam swoim niegranem zaprotestowac.
Tylko przeciw czemu powiedz mi prosze? W obronie czego? Bo to co mozna by bylo bronic nie istnieje. I to nie Ty, ani nie ja podjelismy o tym decyzje. Staram sie tylko wpasowac jakos w otaczajaca mnie rzeczywistosc.
A moze z innego powodu? Z powodu odwolywania sie do jakies systemu wartosci? Posiadam takowy, jednak nie do konca rozumiem co ma on wspolnego z moja checia wystepowania gdziekolwiek, zwlaszcza w moim rodzinnym miescie dla ludzi ktorzy lubia sluchac moich pseudoartystycznych wystapien
Ktos z obcego miasta bedzie mial takie podejscie jak ja opisalem powyzej i nikt nie bedzie mial do niego pretensji. Ot, przyjechal, zagral. Bylo fajnie - bylo do bani. I tyle.
Jak ja to zrobie od razu musi byc jakis podtekst.
A nie mozna tego potraktowac ze ja lubie tu wystepowac dla garstki ludzi ktorym sie to podoba? Bo ja to tak traktuje. I uwierz mi ze to jest pozyteczne i budujace, ze mi sie chce. Bo jak mi sie nie bedzie chcialo to bedzie o jedno male cos mniej.
I czy ja napisalem gdziekolwiek ze ja cos bede robil na konto kogos?
Robilem na konto swietej pamieci fundacji, przyczyniajac sie do pochwalnych opinii na temat tego co robia. I super.
Zas teraz jak to samo zrobie, bo ktos mnie poprosi o zagranie to bedzie to na chwale kogos innego?
Otoz nie wydaje mi sie. To nie pan Habel bedzie wystepowal tylko my. Nie pani Kondek bedzie zbierala oklaski, tylko my. To nie z burmistrzem beda pili ludzie piwo lub inne trunki przy barze tylko z nami. To nie krzysiek Kwiecien bedzie tanczyl hornpipe'y w kilcie i na koniec pokaze gola du.. Tak samo bylo poprzednimi laty, tylko nazwiska byly inne, ale zespol ten sam. A wystepuje sie dla publicznosci. Zapamietajcie to. To podobne credo jak przysiega Hipokratesa w medycynie.
No ale jesli ja sie myle, to przepraszam.
Jestem gotow wejsc pod stol i odszczekac to przy swiadkach, jesli tylko ktorakolwiek z tych osob zagra na flecie skocznego reela lub jiga z akompaniamentem zespolu po 4 piwach i za to beda chwaleni.
Smutny wniosek mi sie nasowa. Ze rzeczywiscie w celu zaprotestowania nikt tu nic nie bedzie robil, bo to zle bedzie wygladalo. I to w kontekscie calej kultury i pseudokultury tego miasta. Tylko komu to przyniesie pozytek? _________________ ___________________
Ĺź przybywa. |
|
Powrót do góry |
|
 |
aqq
|
Wysłany: Wto Sty 16, 2007 10:57 pm Temat postu: |
|
|
hmmm, to jasne.. cóş ludzi wciÄ
Ĺź przybywa........... |
|
Powrót do góry |
|
 |
soulman

|
Wysłany: Wto Sty 16, 2007 11:10 pm Temat postu: |
|
|
Nie, no na serio nie rozumiem, ale co to ma miec wspolnego z rozumieniem.
Prosze Cie. Napisz mi dlaczego mam nie robic tego, co lubie, ale tak w prostych slowach, bo moze ja glupi jestem.
Aaaa. I dlaczego ja mam przyjmowac odpowiedzialnosc za czyjes decyzje. OKonkretnie te o likwidacji 2 placowek w miescie. To tez mnie ciekawi.
Najlepiej w podpunktach. _________________ ___________________
Ĺź przybywa. |
|
Powrót do góry |
|
 |
aqq
|
Wysłany: Sro Sty 17, 2007 12:26 am Temat postu: |
|
|
Oki.
WĹaĹnie dokĹadnie o to chodzi, ĹźebyĹ robiĹ to co lubisz!!! To co CiÄ cieszy i sprawia radochÄ. ĹťebyĹ mĂłgĹ spotykaÄ siÄ z przyjaciĂłĹmi i razem muzykowaÄ popijajÄ
c browca. ĹťebyĹ mĂłgĹ poĹmiaÄ siÄ i powspominaÄ jak razem z przyjaciĂłĹmi tworzyĹeĹ Szantomierz i nie tylko. ĹťebyĹ mĂłgĹ.... DokĹadnie o to chodzi.
A czy nie sÄ
dzisz Ĺźe i inni chcieli by tego samego? Pewnie by i chcieli, ale.... ktoĹ zdecydowaĹ, Ĺźe bÄdzie inaczej.
A teraz konkretniej. Jak widaÄ moĹźna poĹwiÄciÄ pracÄ, dorobek i osiÄ
gniÄcia kaĹźdego kto dziaĹaĹ i tworzyĹ dla naszego miasta. Cóş jest wart; Szantomierz, SandĹicz, Dziejba, PrzestrzeĹ dla Sztuki, Flik... moĹźna by jeszcze wymieniaÄ dĹuĹźej? Cóş warte jest to, Ĺźe o Sandomierzu zaczÄĹo siÄ mĂłwiÄ w Polsce i nie tylko, Ĺźe miasto posiada klimat i atmosferÄ, ktĂłra zaczyna przyciÄ
gaÄ artystĂłw coraz wiÄkszego formatu. Itd. Ludzie /w czÄĹci i Ty/ tworzyli to wszystko. Tworzyli tÄ atmosferÄ i klimat z wielkÄ
z pasjÄ
. Miasto wspieraĹo tÄ dziaĹalnoĹÄ finansowo bo tak byÄ powinno. To pieniÄ
dze spoĹeczne, z ktĂłrych korzystaÄ powinno jak najwiÄcej mieszkaĹcĂłw, ktĂłre powinny sĹuĹźyÄ tworzeniu kultury, rozwijaniu i promowaniu Sandomierza. ChociaĹźby poprzez to o czym pisaĹem wyĹźej. To nie sÄ
pieniÄ
dze burmistrza, a tym bardziej pana B., ktĂłry albo je da albo zabierze. I nie powinno byÄ waĹźne, czy burmistrzem bÄdzie pan B. pan X czy pan Y. SÄ
wartoĹci, ktĂłre tworzy siÄ latami, ktĂłre tworzy wielu ludzi, a ktĂłre /jak widaÄ/ moĹźna przekreĹliÄ i zniszczyÄ jednym kapryĹnym ruchem. To zbyt wysoka cena jakÄ
ma zapĹaciÄ miasto i wszyscy mieszkaĹcy w ramach politycznych rozgrywek i niszczenia ludzi o odmiennych poglÄ
dach i innym spojrzeniu na miasto. Z takimi decyzjami moĹźesz siÄ godziÄ albo nie. My siÄ z tym nie godzimy - nawet wtedy, gdy grochĂłwka bÄdzie w wkĹadkÄ
miÄsnÄ
! |
|
Powrót do góry |
|
 |
soulman

|
Wysłany: Sro Sty 17, 2007 1:01 am Temat postu: |
|
|
Ja chce sobie po prostu grac muze ta co lubie.
Nie dorabiam do tego ideoligii.
Po prostu.
Kto to finansuje tez mi jest obojetne.
Nie gram dla urzedow i urzednikow.
Wiem z kim i dla kogo gram.
Chcesz, przyjdz posluchac. Zapraszam.
Nie chcesz - nie musisz bo w koncu nie kazdemu sie musi to podobac.
Tyle.
Gralem zanim byl cekdim, gralem zanim byla fundacja. Gralem zanim w ogole burmistrzowie byl w tym kraju.
I wiesz co? Bede dalej to robil. _________________ ___________________
Ĺź przybywa. |
|
Powrót do góry |
|
 |
WielokÄ
tek
|
Wysłany: Sro Sty 17, 2007 12:31 pm Temat postu: Graj Dalej |
|
|
Granie to „Twoje Ĺźycie”, jestem wstanie to zrozumieÄ i lubiÄ sĹuchaÄ jak grasz.
Chodzi wĹaĹnie o to, Ĺźe jesteĹ osobÄ
doĹÄ znanÄ
i masz prawo i moralny obowiÄ
zek mĂłwiÄ gĹoĹno o tym, co siÄ dzieje dookoĹa!
ProszÄ tylko niemĂłw, Ĺźe nie interesujesz siÄ politykÄ
, polityka interesuje siÄ TobÄ
!
Mieszkasz w Sandomierzu, wiÄc powinno CiÄ interesowaÄ, co siÄ tu dzieje, wyraĹźajÄ
c swoje zdanie MASZ WPĹYW na to, jaki bÄdzie Sandomierz.
Pozdrawiam caĹe ANAMY „A nic Ci nie napiszÄ, nie wystarczy miejsca na ……..” |
|
Powrót do góry |
|
 |
soulman

|
Wysłany: Sro Sty 17, 2007 2:03 pm Temat postu: |
|
|
Nie tyle prawo, ile mozliwosc.
Mam swoje zdanie i przedstawilem je wczesniej w kilku postach.
Ale ja chcialbym sie dowiedziec o tym co Wy sadzicie o tym.
Bo to ze trzeba wszystkie akcje oprotestowac, to sie domyslam.
Tylko po co?
Zeby naprawde Sandomierz stal sie miejscem gdzie tylko orkiestra deta i cherleaderki beda wystepowac? No bo tak to rozumiem.
Wtedy to dopiero bedzie sie dzialo wiele.
Moge wyrazac swoj sprzeciw, a raczej zal po tym co odeszlo. Ale ludzie pozostali i jesli bedzie im sie chcialo, to mozna wiele zdzialac razem.
Ja przynajmniej nie zamierzam zaprzestac robienia tego, co dotychczas. Tylko po to, zeby zobaczyc usmiechniete twarze sluchaczy. _________________ ___________________
Ĺź przybywa. |
|
Powrót do góry |
|
 |
aqq
|
Wysłany: Sro Sty 17, 2007 7:48 pm Temat postu: |
|
|
soulman napisał: |
Moge wyrazac swoj sprzeciw, a raczej zal po tym co odeszlo. Ale ludzie pozostali i jesli bedzie im sie chcialo, to mozna wiele zdzialac razem.
| Ile moĹźna razem zdziaĹaÄ to widaÄ wĹaĹnie po Twojej postawie. No cóş.... IQ ludzkoĹci wynosi constans |
|
Powrót do góry |
|
 |
soulman

|
Wysłany: Sro Sty 17, 2007 8:43 pm Temat postu: |
|
|
Poczekaj. Jesli dobrze Cie i innych rozumiem, to mam dzialac w sprawie, ktora mnie jakos pobocznie dotyczy, nie robiac nic z tego co moge i chce robic. Czy tak? Objasnij prosze.
Bo ja sie delikatnie gubie.
Tylko nie ogolnikami, bo ja za glupi jestem, tylko cos konkretnego z jakims przykladem. Chyba ze boisz sie napisac wprost. To uszanuje. _________________ ___________________
Ĺź przybywa. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|