Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
marzyciel
|
Wysłany: Pon Cze 05, 2006 9:58 pm Temat postu: Otoczenie fontanny |
|
|
Ciekawi mnie jak bedzie wygladaĹo otoczenie fontanny na maĹym rynku.Nie chodzi mi osobiscie o Ĺawki czy kwietniki.Raczej chodzi mi o zamkniecie widoku jakim sa stragany obecnie tam stojace,odrapany i sypiacy sie mur oraz sciana budynku nalezaca do Caritasu.A takĹźe elewacja budynku stojacego obok tegoĹź muru.Nie dodaje ona uroku temu miejscu i nie bedzie zbyt pieknie wygladac na tle fontanny .Turysci ktĂłrzy beda ogladac ten nowy w naszym miescie element arhitektoniczny moga poczuc sie nieco zniesmaczeni takim widokiem.RĂłwnieĹź waĹźnym elementem jest nawierzchnia ktĂłra podczas budowania wyĹźej wymienionej atrakcji zniszczono w wielu miejscach.Interesuje mnie czy w planach nie ma zmiany i naprawy tego co zniszczono,oraz czy wĹodarze nie beda sie wstydzic oddajac uroczyscie mieszkaĹcom fontanne,ktĂłra bedzie sie znajdowaÄ
Ĺ na tle starego muru ktĂłry szpeci caĹy widok. |
|
Powrót do góry |
|
|
Maggot :p
|
Wysłany: Pon Sie 14, 2006 3:56 pm Temat postu: |
|
|
I wyglÄ
da jak wyglÄ
daĹo haha . Napisy i stragany sÄ
wciÄ
Ĺź widoczne .
Jestem zaprawdÄ zachwycona tym widokiem i ta caĹÄ
fontannÄ
, ktĂłra wyglÄ
da jak... wanna z prysznicem :]. _________________ Mannaheim, Old Midgard all your wally start to tumble down...
May the tree be reborn from the ash it will grow again...
|
|
Powrót do góry |
|
|
azgar1
|
Wysłany: Sro Paź 25, 2006 11:21 am Temat postu: Fontanna - cos okropnego |
|
|
Jak moĹźna byĹo wybudowaÄ takÄ
fontanne na rynku starego miasta?
Sam bym zrobiĹ lepszy projekt - nawet gotowe figurki dostepne w sprzedazy bylyby lepszym rozwiazaniem nize te prostokonty i kilka rurek sikajacych na 50 cm woda.
Fontanna powinna byc miejscem gdzie turysta chetnie zrobilby sobie pamiatkowe zdjecie.
Fontanna powinna byc wizerunkiem ktory sie zapamieta i skojarzy z miastem.
Ech szkoda gadac. _________________ Kocham Sandomierz |
|
Powrót do góry |
|
|
Marcin25
|
Wysłany: Pon Gru 04, 2006 12:23 pm Temat postu: |
|
|
SĹyszaĹem Ĺźe fontanna ma byÄ przebudowana, tzn dobudujÄ
figurkÄ w Ĺrodku.
Ale i tak najwaĹźniejsza jest zmiana otoczenia fontanny, tzn wymiana pĹyty, zagospodarowanie miejsca wokóŠ( zieleĹ mur przy szpitalu, usuniÄcie szkaradnych straganĂłw ) |
|
Powrót do góry |
|
|
|