| 
				Sandomierskie

| 

| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat   | 

| Autor | 
		Wiadomość | 

ania

| 

Wysłany: Pon Wrz 05, 2005 11:56 am    Temat postu: PKS Sandomierz | 
				     | 

| 

Jak to jest, Ĺźe PKS w Sandomierzu ma jeden telefon kontaktowy, na ktĂłry w dodatku nie moĹźna siÄ dodzwoniÄ. PrĂłbowaĹam ostatnio bezkutecznie dowiedzieÄ siÄ o poĹÄ
czenia, skoĹczyĹo siÄ na zasuwaniu piechotÄ
 na dworzec. Od wielu osĂłb sĹyszaĹam to samo.

A teraz zaĹóşmy takÄ
 sytuacjÄ: ktoĹ podkĹada bombÄ na dworcu, ale chce daÄ szansÄ pasaĹźerom uprzedzajÄ
c telefonicznie, Ĺźe bÄdzie wybuch. I co? G...o. Dworzec wylatuje w powietrze, bo jakaĹ c..a ma wszystko w d...e i nie raczy podnieĹÄ sĹuchawki...

Jest kilka drobiazgĂłw w Sandomierzu, niby maĹo waĹźnych, ale jak siÄ z nimi mierzÄ, to po prostu chce mi siÄ opuĹciÄ to miasto na zawsze. | 

| 

| Powrót do góry | 
		 | 

| 

ssi Site Admin

| 

Wysłany: Pon Paź 03, 2005 11:19 pm    Temat postu:  | 
				     | 

| 

Trudno nie przyznaÄ Ci racji.

Zdaje siÄ, Ĺźe tych „drobiazgĂłw” jest w Sandomierzu znacznie wiÄcej niĹź kilka. KaĹźdy, kto odwaĹźy siÄ zwrĂłciÄ uwagÄ na jakiĹ „drobiazg” uwaĹźany jest za malkontenta. Przypina mu siÄ przeróşne „Ĺatki” i epitety, zaĹ przeciwnicy, uĹźywajÄ
cy standardowych w takich przypadkach argumentĂłw (a ja uwaĹźam inaczej, a ja nie widzÄ w tym nic zĹego, a mnie to siÄ podoba... itp.) pojawiajÄ
 siÄ jak przysĹowiowe grzyby po deszczu. Nie mĂłwi siÄ o problemie, lecz zaczyna atak na osobÄ bez przebierania w Ĺrodkach. Takiemu, co siÄ wychyla, naleĹźy doĹoĹźyÄ i pokazaÄ miejsce w szeregu.

PrzykĹad? ChociaĹźby sĹowa krytyki Pana Zbigniewa Warpachowskiego na temat architektury w Sandomierzu i reakcja na nie.

Problem polega chyba jednak na czymĹ innym. Na podjÄciu merytorycznej dyskusji. Na zrozumieniu. Tego jednak ciÄ
gle brakuje!

Pokazywanie tych „drobiazgĂłw” nie jest celem samym w sobie. Trzeba i naleĹźy to robiÄ! MĂłwiÄ o wszystkim co moĹźna i naleĹźy zmieniÄ po to, aĹźeby nam Wszystkim ĹźyĹo siÄ w Naszym MieĹcie coraz lepiej. | 

| 

| Powrót do góry | 
		 | 

| 

wujo

| 

Wysłany: Sob Paź 08, 2005 9:16 pm    Temat postu:  | 
				     | 

| 

No fakt dworzec to jest kiepski :

1. W informacji na dworcu nie dowiesz siÄ o wszystkich autobusach, ktĂłre przejeĹźdzajÄ
 przez Sandomingo,

2. Czy ktoĹ widziaĹ toaletÄ na dworcu ? | 

| 

| Powrót do góry | 
		 | 

| 

Marcin25

| 

Wysłany: Nie Paź 09, 2005 9:29 am    Temat postu:  | 
				     | 

| 

| A ja bym nawet tego dworcem nie nazwaĹ |